Douanegoederen

Quick Frozen BV is een AEO gecertificeerd bedrijf en heeft een vergunning Bijzondere Bestemming ook mogen wij uw goederen onder Entrepot opslaan. Met deze service kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn. In dit artikel gaan we in op douanegoederen, bijzondere bestemmingen en wat voor service wij onze partners allemaal kunnen bieden.

Douane Entrepotopslag

Hier kunnen wij niet Unie-goederen opslaan, deze locatie is goedgekeurd door de Douane,

Zolang de producten in de Entrepot opslag verblijven hoeft hierover geen invoerrechten of andere heffingen betaald te worden.

Bijzondere bestemming

Dit houdt in dat je visproducten van buiten de EU met een specifieke bestemming, in het vrije verkeer wilt brengen zonder dat je rechten of volledige rechten hoeft te betalen. Over deze gunstige tariefstellingen valt meer te lezen in het Handboek Douane.

Als je een regeling Bijzonder Bestemming wilt gebruiken dan heb je een vergunning nodig. Quick Frozen bv is in het bezit van een vergunning verwerken onder bijzondere bestemming en kan deze aanbieden aan haar klanten. Deze vorm van samenwerking gaan wij vaak aan met onze partners. Dit scheelt enorm qua kosten en tijd.

De EU heeft een selectie gemaakt van visproducten. Voorbeelden hiervan zijn het verzagen van Alaska Pollak  en het loskloppen van Shatterpack.

AEO gecertificeerd

Wij zijn AEO gecertificeerd. Dat betekent dat wij door de Douane beoordeeld zijn als een betrouwbare partner. Wij hebben meer vrijheid doordat er minder checks worden uitgevoerd. Ook hoeft er geen volledige bankgarantie te worden gegeven.

Flevo Trade service

Wij hebben een samenwerking met Flevo Trade Service. Zij zijn Douane agent en regelen alle formele Douane zaken. Het gaat dan om inklaren en handling. Ook nemen zij het transport voor hun rekening. Daarnaast zijn ze ook gespecialiseerd in alle formele zaken rondom luchtvrachtzendingen en zeevracht.

Conclusie

Door onze jarenlange ervaring, AEO certificering en samenwerking met Flevo Trade Service zijn wij de ideale partner in het invoeren en bewerken van vis. Wij nemen de administratie, juridische en fiscale aspecten voor onze rekening, en besparen onze klanten daardoor veel tijd, moeite en kosten.